Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fancuskie z budyniem waniliowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1/2 litra
budyń waniliowy 1 szt
cukier puder
cukier 2 łyżki
ciasto francuskie 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Fancuskie z budyniem waniliowym

Ciasto francuskie gotowe lekko rozwałkowujemy . Gotujemy budyń . Z 1/2 litra odlewamy pół szklanki i rozrabiamy te mleko z proszkiem budyniu .Mleko zagotowujemy z 2 łyzkami cukru ,gdy mleko zagotuje się wlewamy budyń i mieszamy .Budyń studzimy . Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty na kazdy kwadrat nakładamy budyń podwijamy lekko dwa rogi .Pieczemy ok 20 min w 200 stopniach .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mufinka79 09.06.2012 19:37
pyszne :)
treonina 16.01.2012 11:43
pycha! spróbuję zrobić
MAR3STA 16.01.2012 10:10
ale narobiłaś mi smaka
iwa643 16.01.2012 07:16
Zimne pruszymy cukrem pudrem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak