Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, utłuc lub zmielić w maszynce - ja wykorzystuje pozostałe z dnia poprzedniego.
Mięso zmielić lub użyć już mielonego, podsmażyć na oleju z przyprawami.
Wymieszać wystudzone mięso z ziemniakami, dodać koperek i przyprawić dosyć wyraźnie, po wystudzeniu się masy dodać jedno jajko i wymieszać. Gęstość masy zależy od gatunku ziemniaków, jeżeli jest zbyt rzadka można dodać trochę mąki lub bułki tartej. Z masy uformować niewielkie kotleciki, obtoczyć w jajku i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na małym ogniu do zrumienienia.

Podawać z lekką surówką - danie proste, szybkie i bardzo sycące
Smacznego

Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    cały obiad w jednym kotlecie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    fajne macie pomysły!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    oj takim to się poje :) super :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !