Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CIASTO Z MALINAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka 1 szklanka
jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
maliny świeże 1 kg
śmietana 400 ml
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: CIASTO Z MALINAMI

BISZKOPT : jajka zmiksowac z cukrem.wsypac make przesiana z proszkiem. ciasto wlac do wysmarowanej tluszczem i posypanej bulka blaszki.piec ok 40 min.w temp.p.180 st.C

MASA MALINOWA:
maliny zmiksowac, dodac cukier, smietane, rozpuszczona zelatyne.
Ostudzony biszkopt przekroic wzdluz i przelożyc masą.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak