Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety nadziewane farszem cielęcym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety cielęce 4 kotlety
Farsz:
kiełbaski grillowane 20 dag
pieczarki 20 dag
cebula 1 sztuka
szałwia 1 łyżeczka
śmietana 1/2 szklanka
masło 1 łyżka
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety nadziewane farszem cielęcym

W kotletach nacinamy kieszenie. Sok z cytryny, szałwie, sól pieprz i oliwę mieszamy i nacieramy marynatą mięso. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Cebulę siekamy, połowę pieczarek kroimy w plasterki. Całość podsmażamy. Dodajemy pokrojoną w paseczki kiełbasę, doprawiamy do smaku. Powstałym farszem nadziewamy kotlety, spinamy wykałaczką. Obsmażamy kotlety z obu stron. Resztę pieczarek kroimy w kostkę, dodajemy resztę śmietany, doprawiamy. Kotlety podajemy polane sosem pieczarkowo-śmietanowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak