Sposób przygotowania

Farsz: Jabłka obrać, pokroić na niewielkie kawałki i razem z cukrem oraz cukrem waniliowym podsmażyć, tak aby się rozpadły. Dodać rodzynki i cynamon. Przygotowanie ciasta: Blachę wysmarowac margaryną Kasia i posypać bułką tartą. Ciasto rozkładamy najlepiej już na przygotowanej blaszce. Ciasto francuskie przekrawamy na pół. Boki każdego płata nacinamy w paski pod kątem ok. 30 stopni, tak aby można je było zawinąć do środka. Na środku ciasta układamy łyżkę farszu jabłkowego i pleciemy warkocz. Wierzch smarujemy roztrzepanym żółtkiem i posypujemy orzechami laskowymi. Warkocze pieczemy ok. 25 min. w temp. 180C

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    freekate

    fajne, wypróbuję :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    pieknie wyglada
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ładne jak z cukierni
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smakowite :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    rumianiutkie te warkocze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !