Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makowiec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jaja 5 sztuk
margaryna 1 kostka
kwaśna śmietana 1/2 kubeczka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
mąka 35 dkg
cukier 30 dkg
masa makowa
mak 35 dkg
cukier 15 dkg
jajko 1 sztuka
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec

Żółtka, margarynę oraz cukier ucieramy. Powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę, a na końcu pianę. Wylać na natłuszczoną blachę.
Masa: mak zmielić, wymieszać z cukrem i jajkiem oraz oliwą. Można dodać kilka kropli olejku zapachowego. Wylać na spód.
Piec w temp 175 stopni przez 50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 14.10.2013 20:29
bardzo lubię makowce, a ten przepis wydaje się dość prosty no i co ważne: pyszne ciasto będzie :)
caralajna 10.10.2013 08:41
lubię makowce
IlonaAlbertos 28.03.2013 22:13
Jedno z moich ulubionych ciast.
romanrafal
romanrafal 25.12.2012 08:38
pyszny makowiec,też używam masy makowej
Aneta41 07.11.2012 19:31
dawno nie jadlam:)
pycia9 29.09.2012 18:14
super przepis
Seba 30.05.2012 10:00
pycha
anulka69 18.05.2012 09:06
pycha
ankaryba 12.05.2012 19:56
pyszniutki!!!
mirosława4 23.04.2012 18:28
smaczny
Krystyna32 09.02.2012 14:40
super
jolanta19 29.01.2012 18:44
pycha
Anna138 16.01.2012 22:25
super
MAR3STA 16.01.2012 11:45
smaczne
Motorek 16.01.2012 11:17
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak