Sposób przygotowania

Żółtka, margarynę oraz cukier ucieramy. Powoli dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę, a na końcu pianę. Wylać na natłuszczoną blachę.
Masa: mak zmielić, wymieszać z cukrem i jajkiem oraz oliwą. Można dodać kilka kropli olejku zapachowego. Wylać na spód.
Piec w temp 175 stopni przez 50 minut.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pyszniutki!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anulka69

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    super przepis
  • 1
    15
    Opublikowano

    Aneta41

    dawno nie jadlam:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny makowiec,też używam masy makowej
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Jedno z moich ulubionych ciast.
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię makowce
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię makowce, a ten przepis wydaje się dość prosty no i co ważne: pyszne ciasto będzie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !