Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

milone ala jeżyki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 250gram lub wiecej
ryż garść
sos pomidorowy do spagetti 1 słoik ok.500ml
cebula 1mała
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1szt

Przepis i sposób przygotowania na: milone ala jeżyki

Ryż gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i odstawiamy do przestygniecia lub można przepłukać zimną wodą.
Mieso mieszamy z jajkiem przyprawami( tak jak lubimy), pokrojoną w kosteczke cebulą, ryżem i bułka tartą te dwie ostatnie rzeczy warto dosypywać do w czasie mieszania co by masa na kotlety niewyszła za sypka.
Kotlety smażymy na oleju na średnim ogniu, w momencie kiedy widzimy że kotlety są gotowe zalewamy je sosem można dodoać trochę wody dla rozrzedzenia gęstego sosu i dla poprawiania smaku dodać 1-2 łyżeczki musztardy czy chrzanu i posypać np. posiekaną natką pietruszki,koperku czy startego sera żółtego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak