Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Do miseczki wsypać 1 łyżeczkę cukru, pokruszyć drożdże dodać 100 ml ciepłego mleka, 10 dag mąki, wymieszać, przykryć i odłożyć do wyrośnięcia. Masło stopić, wymieszać z pozostałym mlekiem i żółtkiem. Wlać do wyrośniętego rozczynu, dodać skórkę z cytryny, cukier, cukier waniliowy, sól, pozostałą mąkę i dokładnie wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć na 1 godzinę w ciepłe miejsce. Następnie ciasto wyłożyć na stolnicę, rozwałkować, szklanką wycinać krążki.


Komentarze

  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ale puszyste ciasto, mi takie nie wychodzi.. :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    cudowne, już czuję ich smak ... mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Świetnie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne bułeczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !