Sposób przygotowania

Olej, cukier i żółtka utrzeć. Cytryny sparzyć, zetrzeć z niej skórką, dodać ją do masy. Wycisnąć sok z cytryny, przelać go do szklanki i dodać tyle przegotowanej zimnej wody, aby w sumie było pół szklanki. Masę ucierać dodając po łyżce płynu. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sztywną pianę z białek. Dobrze wymieszać, upiec w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jolanta14

    bardzo lubię:)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    jest swietna
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    pyszna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mniam mniam;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kas2

    po prostu pyszna!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    też robię ciasta na oleju są dłużej świeże,bardziej wilgotne.
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    babka jest pyszna więc rób i dodawaj zdjątko :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    smaczne ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajna babka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !