Sposób przygotowania

Umyte i obrane jarzyny dać do garnka z 2 litrami wody i mięsem. Wszystko gotować aż mięso będzie miękkie. Mięso wyciągnąć pokroić na kawałki. Ugotowany wywar odcedzić i wyparować, aby zostało 1/2 litra. mąkę wymieszać z mlekiem i zaprawić nią zupę, Mięso dodać do zupy razem z masłem i posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    gotowany indyk jest pyszny :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    ekstra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    bardzo lubię gotowanego indyka
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    świetny ten indyczek.
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    rzadko kiedy kupuję indyka ...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !