Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Potrawka z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

indyk 1 kg
marchew 2
seler
pietruszka
por (biała część)
mąka 2 łyżki
mleko 2 łyżki
masło 1 łyżeczka
sól
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Potrawka z indyka

Umyte i obrane jarzyny dać do garnka z 2 litrami wody i mięsem. Wszystko gotować aż mięso będzie miękkie. Mięso wyciągnąć pokroić na kawałki. Ugotowany wywar odcedzić i wyparować, aby zostało 1/2 litra. mąkę wymieszać z mlekiem i zaprawić nią zupę, Mięso dodać do zupy razem z masłem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 19.03.2013 08:24
rzadko kiedy kupuję indyka ...
ben-ka 18.03.2013 15:58
świetny ten indyczek.
RenataZ-et 05.10.2012 14:21
ciekawy przepis
jeta72 24.07.2012 22:07
super
MagdaXXX 24.05.2012 20:24
bardzo lubię gotowanego indyka
IKrakowianka 18.02.2012 19:18
świetna
Monika193
Monika193 16.01.2012 14:43
pycha
Łukasz15 16.01.2012 10:28
ekstra
caralajna 15.01.2012 22:24
gotowany indyk jest pyszny :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak