Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 kostka
żółtko jajek 5 sztuk
serki HOMO waniliowe 4 sztuki
cukier 1 szklanka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Masło utrzeć z cukrem, dodawać stopniowo po 1 żółtku na przemian z kilkoma łyżkami serków. Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki wody podgrzewając ją na niewielkim ogniu. Ostudzoną żelatynę dodać do masy. Przelać do tortownicy, wstawić na kilka godzin do lodówki. Można na wierzch wylać galaretkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 27.12.2013 00:19
lubię taki serniczek
Angelika10 22.10.2013 00:28
bardzo lubię taki sernik
IlonaAlbertos 18.01.2013 11:57
Robię sernik na zimno, ale raczej nie dodaję masła do serków.
Iwusia 16.01.2013 20:49
lubię takie ciasta
mela25 03.01.2013 16:29
super
Krystyna32 13.07.2012 15:45
pycha
Seba 27.05.2012 13:15
smaczny
Motorek 23.05.2012 08:56
pycha
mirosława4 19.01.2012 15:19
smaczny
Wacław 16.01.2012 08:58
pyszne ciacho !
Kamila/kami007 16.01.2012 01:00
mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak