Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywną pianę, sypać po łyżeczce cukru, potem pojedynczo dodawać żółtka i wszystko ubić. Pod koniec ubijania dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przelać do tortownicy, upiec w temp. 200 stopni.
Masa: Żółtka, margarynę i cukier ucierać, dodawać po trochu serka homogenizowanego aż do wyczerpania.
Wylać na upieczone ciasto. Odstawić do lodówki aż troszkę stężeje. Galaretkę przygotować wg przepisu. Lekko tężejącą wylać na masę.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam ciasta z galaretką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    ale pychotka :-)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !