Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa marcepanowa z różą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 25 dkg
cukier 25 dkg
woda letnia 100 ml
cytryna 1
róża 10 (cukrowa)

Przepis i sposób przygotowania na: Masa marcepanowa z różą

Migdały sparzyć i przepuścić przez maszynkę. Z cukru , wody, octu ugotować syrop, ostudzić do 60 st. wlać na miskę i ucierać. Do masy nalezy dodać różę, rozetrzeć i wymieszać z migdałami. Masę można przyrządzić bez róży.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak