Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w cieście francuskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj 2 filety
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w cieście francuskim

Filety umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Z obu stron oprószyć solą i pieprzem. Ciasto francuskie rozmrozić i pokroić na płaty nieco większe od filetów. Rybę układać wzdłuż na płatach ciasta. Boki ciasta naciąć, a następnie zapleść w warkocz. Pakieciki ryby w cieście posmarować roztrzepanym jajkiem i piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak