Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w galarecie

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gotowana szynka 15 dag
masło 1/2 kostki
koniak 1 kieliszek
galareta mięsna 3 szklanki
sól
pieprz
natka pietruszki
papryka
pasztet 20 (drobiowy)
kwaśna śmietana 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w galarecie

Pasztet i miękkie masło ubić mikserem na gładką masę. Śmietanę ubić ze szczyptą soli na gęsty krem, dodać do masła z pasztetem. Mieszając, wlewać koniak. Doprawić do smaku. Na plastry szynki nakładać porcje kremu, szynkę zwijać w roladki i układać na półmisku. Między ruloniki wkładać cząstki papryki i natkę pietruszki. Zalać galaretą, by roladki zostały przykryte. Odstawić do lodówki, aby galaretka stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak