Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z szynki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka konserwowa 20 dag
pestki słonecznika 10 dag
serki topione 2
sól
pieprz
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z szynki

Pestki słonecznika uprażyć na patelni (bez tłuszczu). Dodać serki topione i chwilę smażyć, mieszając, aż się roztopią. Dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Masę nakładać na plastry szynki konserwowej i zwijać w rulony. Odstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować pokrojoną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak