Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babeczki z bitą śmietaną i musem jagodowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 25 dag
jaja 1 szt
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier 12 dag
masło 12 dag
cukier wanilinowy 1 szt
sól
jagody 1 kg
cukier 25 dag
śmietanka kremowa 0,5 l
cukier puder 1/4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Babeczki z bitą śmietaną i musem jagodowym

Do jagód dodać cukier, udusić. Ciasto: mąkę przesiać z [proszkiem do pieczenia i szczypta soli. Masło utrzeć na krem z cukrem oraz cukrem waniliowym, wbić jajo, dalej ucierać, dodając po łyżeczce przesianą mąkę z dodatkami. Wyłożyć ciastem natłuszczone foremki,. Piec w nagrzanym piekarniku 200 C przez 45 minut. Ubić śmietanę z cukrem. Gdy babeczki wystygną, wypełnić je musem jagodowym i przybrać klęskami z bitej śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 23.11.2013 16:58
lubimy babeczki na różne sposoby :)
AnielskaSlodycz 04.11.2013 20:12
przepis rewelka
Barbara777 17.06.2013 18:07
mniam, muszą być przepyszne
Róża1 11.06.2013 13:34
robię często babeczki , ale takich jeszcze nie robiłam:-) super pomysł!
Iwona32 21.03.2013 08:43
rewelacja bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak