Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki nadziewane twarożkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 8
twaróg 50 dag
śmietana 18 proc 4 łyżki
orzechy włoskie 10 dag
ogórek 1
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki nadziewane twarożkiem

Ziemniaki dokładnie wyszorować, gotować w mundurkach we wrzącej osolonej wodzie ok. 20 minut. Gdy wystygną, obrać i przekroić na pół. Łyżeczką wydrążyć środki. Twaróg wymieszać ze śmietaną, dodać drobno posiekanego ogórka i zmiażdżone orzechy. Ziemniaki nadziać twarożkiem. Ułożyć na talerzu i posypać posiekaną natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak