Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z białej kapusty.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
oliwa 6 łyżka
natka pietruszki 1 gałązka
ocet jabłkowy 1/2 łyżeczka
sól do smaku
koperek 1 gałązka
cukier drobny 1/4 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z białej kapusty.

Kroki postępowania

1
Kapustę należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą.
Krok 1 - Surówka z białej kapusty. foto
2
Następnie kapustę należy poszatkować na tarce o drobnych oczkach.
Krok 2 - Surówka z białej kapusty. foto
3
Do tak przygotowanej kapusty dodajemy posiekaną bardzo drobno natkę pietruszki i koperek, doprawiamy solą, cukrem i octem jabłkowym, wlewamy oliwę i dokładnie mieszamy. Jest to surówka pasująca zarówno do mięs jak i do ryb.
Krok 3 - Surówka z białej kapusty. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 01.04.2012 17:49
lubimy
olkaaa 30.01.2012 07:51
robi? podobn?
melonik 18.01.2012 07:45
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak