Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Forszmak drobiowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2
pieczarki 25 dag
korniszony 4
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
włoszczyzna
majeranek
olej
mąka 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Forszmak drobiowy

Włoszczyznę oczyścić i drobno posiekać. Dodać do udek i ugotować rosół. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć pokrojoną w paski paprykę i ogórki. Oddzielnie usmażyć pokrojone w paski pieczarki. Mięso z udek drobno pokroić, wrzucić do rosołu. Dodać także podsmażoną paprykę z ogórkami i pieczarki. Lekko wymieszać i gotować 25 minut. Do forszmaku dodać koncentrat. Zupę zagęścić łyżką mąki rozmieszanej z odrobiną wody. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak