Sposób przygotowania

Mięso umyć, pokroić w kostkę, cebulę również i razem smażyć na rozgrzanej oliwie, aż mięso będzie miękkie. Wsypać przyprawę do gyrosa, wymieszać i odstawić na godzinę. Papryki umyć, przekroić i usunąć gniazda nasienne, a miąższ pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie. Miękkie mięso i paprykę przełożyć do garnka. Dodać osączoną kukurydzę, sos chili, cygański i śmietanę. Mieszając, gotować 5 minut. Zupę cebulową ugotować wg przepisu na opakowaniu. Wlać do garnka z zupą mięsną, wymieszać i gotować 10 minut.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !