Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z migdałami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek kawałek
ziemniaki 5
marchewka 1
pietruszka 1
seler kawałek
por kawałek
kostki drobiowe 2
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
masło 1 łyżeczka
mąka 1 łyżeczka
śmietana
migdały w płatkach
sucha kiełbasa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z migdałami

Boczek chwilę gotować, dodać rozdrobnione warzywa i masło. Gotować 20 minut. Dodać kostki rosołowe, przyprawy, pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotować 15 minut. Mąkę wymieszać z pół szklanki zimnej wody o wlać do zupy. Zaprawić śmietaną i zmiksować na gładki krem. Dodać podsmażoną na maśle kiełbasę, zezłocone płatki migdałów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak