Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa wielowarzywna

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 15 dag
fasolka szparagowa 5 dag
kalafior 1/2
marchewka
seler kawałek
por
pietruszka
kapusta włoska kawałek
pomidor
śmietana 100 ml
cebula biała
masło 5 dag
koperek łyżeczka
mąka pszenna 2 łyżeczki
kminek
sól
kalarepa

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa wielowarzywna

Warzywa obrać i dokładnie umyć. Ziemniaki, marchew, seler, pietruszkę, kalarepę, kapustę i cebulę pokroić w kostkę, fasolkę w kawałki, a pora w plasterki. Tak przygotowane warzywa gotować 20 minut w osolonej wodzie. Następnie dodać pokrojonego pomidora, różyczki kalafiora i gotować jeszcze 15 minut. Gdy warzywa będą miękkie, zagęścić zupę zasmażką z masła i mąki pszennej, dodać do smaku kminek. Zdjąć garnek z ognia, dodać śmietanę, zmieszać i posypać posiekanym koprem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata22 15.01.2012 21:14
prosta, a smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak