Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 350 dag
cebula biała 1 szt
czosnek 4 ząbki
wino czerwone wytrawne 1/2 szkl
pomidory krojone z puszki 1 puszka
oliwa
parmezan starty
bazylia
tymianek
oregano
spaghetti 250 gr
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Na oliwie smażmy mięso mielone. Jak zbrązowieje dodajemy pokrojoną cebulę w kostkę, a następnie czosnek. Doprawiamy ziołami (ja użyłam suszone), pieprzem oraz solą. Całość zalewamy winem. Dusimy ok 3 minut. Nastepnie dodajemy puszkę pomidorów. Wszystko razem gotujemy ok 10min. W razie potrzeby doprawiamy według własnych kubków smakowych.

W osobnym garnku gotujemy makaron z dodatkiej soli oraz oliwy.

Wykładamy razem na talerz. Na góre posypujemy parmezanem oraz świeżo zmielonym pieprzem. Można ozdobić świeżą bazylią.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 27.06.2012 20:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak