Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1,5 kg
seler mały
marchew
cebula
ziele angielskie 6 ziaren
ryż 1 szkl
jajko 2
cytryna
natka pietruszki
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z ryżem

Obraną marchewkę i seler pokroić w kostkę. Dodać pokrojoną w kółka cebulę zarumienioną na oliwie. Kurczaka podzielić na 4 części dodać ziela angielskie i wszystko zalać 3 litrami wody. Gotować aż kurczak będzie miękki. Mięso wyciągnąć a do rosołu dodać opłukany ryż. Gotować ok. 15 min. Jajka roztrzepać i dodać do nich sok wyciśnięty z cytryny i troszkę rosołu tylko trzeba uważać, aby jajka się nie ścięły. Tak przygotowaną zaprawę połączyć z resztą rosołu. Chwilkę pogotować, doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 16.09.2013 11:13
smaczny :-)
Ania67 13.09.2013 16:18
Wprost przepadam
Katarzyna59 18.08.2013 11:14
mój ulubiony
mirosława4 20.01.2013 17:08
fajna zupka
Łukasz15 26.12.2012 00:14
Smaczny
RenataZ-et 05.11.2012 18:35
kiedyś wypróbuję
Natalia/tubisiek 29.09.2012 11:03
z ryżem nigdy nie robiłam, zawsze jest to makaron ;)
IKrakowianka 03.05.2012 21:21
bardzo lubię taki rosół
M-W 15.01.2012 19:47
musze wyprobowac z ryżem bo jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak