Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z gęsi z cebulką smażona

4.0
(21)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka z gęsi 10 dag
cebula 1/2 mała
mąka pszenna
sól
pieprz
margaryna 1 duża łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z gęsi z cebulką smażona

Kroki postępowania

1
Cebulę obieramy, kroimy w średnie pióra, obsmażamy na rozgrzanej margarynie, ściągamy na talerz.
Krok 1 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
2
Wątróbkę dokładnie płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, a następnie kroimy na mniejsze kawałki i obtaczamy w mące pszennej.
Krok 2 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
3
Na tej samej margarynie smażymy przez kilka chwil z każdej strony gęsią wątróbkę, dodajemy podsmażoną cebulę,
Krok 3 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto
4
doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem.
Krok 4 - Wątróbka z gęsi z cebulką smażona foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola 03.08.2022 14:24
Dlaczego na MARGARYNIE?!!!
Doradca Smaku 04.08.2022 12:22
Tak zrobiła autorka przepisu, ale z powodzeniem do smażenia może być użyty np. smalec.
IZABELA29 08.04.2012 12:06
pyszne
IKrakowianka 02.02.2012 23:50
super danie
pacpaw 17.01.2012 19:45
@Pyza daj znać jak znajdziesz. Też tam poszukam :o)
SmacznaPyza 16.01.2012 20:21
dzięki, muszę poszukać i spróbować
BernadettaP 16.01.2012 07:27
Pyzo, wątróbka z gęsi jest bardzo delikatna, ale nie taka sucha, jak kurza :)
SmacznaPyza 15.01.2012 23:31
nie jadłam nigdy gęsiej wątróbki smażonej - czy ma jakiś charakterystyczny posmak czy jest bardzo podobna do kurzej ?
ziutula
ziutula 15.01.2012 20:40
ooo...gęsie lubię w tej wesrji...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak