Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 2 płaty gotowe
masło 2 łyżki
cukier 3-4 łyżeczki
cynamon Prymat 3 łyżeczki
migdały płatki

Przepis i sposób przygotowania na: Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami

Kroki postępowania

1
Masło rozpuszczamy, dodajemy cukier oraz cynamon i dokładnie mieszamy, studzimy.
Krok 1 - Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami foto
2
Ciasto cienko rozwałkowujemy i smarujemy cynamonowym masłem, posypujemy płatkami migdałowymi
Krok 2 - Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami foto
3
i zwijamy ruloniki, które tniemy na 1-1,5 cm kawałki. Ślimaczki układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce
Krok 3 - Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami foto
4
i pieczemy około 20-25 minut w temperaturze 170-180 stopni.
Krok 4 - Francuskie ślimaki z cynamonem i migdałami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona56 31.01.2012 13:22
apetyczne
anemon 20.01.2012 09:39
Twoje ślimaczki wyglądają rewelacyjnie.
Wojt@s
Wojt@s 20.01.2012 09:37
extra
pacpaw 17.01.2012 19:44
te ślimaczki są obłędnie apetyczne
cooleczka 17.01.2012 12:06
fajne
Mati13 15.01.2012 19:57
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak