Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sola w śmietanie z koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z Soli 2
sok z cytryny 1/2
koper 1/2 pęczka
śmietana 18 proc 1
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sola w śmietanie z koperkiem

Filet z soli skrop cytryną i odłóż na 10 min. Rozgrzej suchą patelnię. Smaż rybę 4 min. z każdej strony na beztłuszczowej patelni. Sola wytworzy lekką \'\'piankę\'\' i nie przywrze do patelni. W tym czasie przygotuj sos. Śmietanę zmieszaj z koperkiem posiekanym i dodaj sporo soli. Zalej smażącą się solę na patelni i duś jescze ok 5 min. Podawaj z gotowanymi ziemniakami. Rarytas!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak