Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledź po żydowsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe
przecier pomidorowy 2 szt
rodzynki 2 garstki
cebula 1
musztarda 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól
pieprz
olej
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta
Papryka słodka mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Śledź po żydowsku

Śledzie moczyć w zimnej wodzie przez 4 godziny, dwukrotnie zmieniając wodę. Cebulę pokroić w drobną kostkę i zeszklić na oleju. Dodać przecier pomidorowy i często mieszając dalej podgrzewać, aż wytworzy się jednolita masa. Jeśli masa jest za gęsta dodać wodę. Do masy dodać rodzynki i przyprawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna Jussstiii 20.02.2012 09:26
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak