Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki ziemniaczane z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniki 1 kg
pieczarki 1 kg
cebula 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 6
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki ziemniaczane z pieczarkami

Gotujemy 1 kg ziemniaków. Po ugotowaniu ugniatamy je na puree (dodajemy łyżeczkę masła do ugniatania). Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy razem z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą już gotowe mieszamy je z ziemniakami. Wbijamy do środka 4 jajka i 2 żółtka. Następnie dodajemy do masy bułkę tartą żeby była dobra do formowania. Formujemy z masy kotleciki na kształt kotletów mielonych. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Można podawać z sosem mięsnym. Pasują do wielu potraw. Bardzo dobre z mizerią. SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak