Sposób przygotowania

Gotujemy 1 kg ziemniaków. Po ugotowaniu ugniatamy je na puree (dodajemy łyżeczkę masła do ugniatania). Pieczarki drobno kroimy i podsmażamy razem z cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy pieczarki będą już gotowe mieszamy je z ziemniakami. Wbijamy do środka 4 jajka i 2 żółtka. Następnie dodajemy do masy bułkę tartą żeby była dobra do formowania. Formujemy z masy kotleciki na kształt kotletów mielonych. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni. Można podawać z sosem mięsnym. Pasują do wielu potraw. Bardzo dobre z mizerią. SMACZNEGO!

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !