Sposób przygotowania

CIASTO:
Do mąki dodajemy roztopioną margarynę,jajko,cukier puder,cukier waniliowy i drożdże rozpuszczone w śmietanie.
Wyrabiamy ciasto,w razie potrzeby dodajemy tyle śmietany,żeby ciasto było elastyczne i dało się wałkować.


MASA MAKOWA:
mak sparzamy i mielimy w maszynce.
w garnku roztapiamy tłuszcz,dodajemy mak i pozostałe składniki oraz żółtka.całość mieszamy i smażymy na wolnym ogniu.
do gorącego maku dodajemy ubitą pianę z białek.


Ciasto partiami wałkujemy i wykrawamy trójkąty,nadziewamy masą i zwijamy rogaliki.
pieczemy w temp.170-200*C przez ok.1 godz.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    fajne rogaliki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładnie się upiekły
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Rogaliki z czymkolwiek by były zawsze są przepyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !