Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz na szybko w folii pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 1 średni
sól
pieprz
masło kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz na szybko w folii pieczony

Kroki postępowania

1
Dorsza dokładnie czyścimy, pozbawiamy wnętrzności i odcinamy głowę. Płuczemy, osuszamy i kładziemy na folii aluminiowej. Doprawiamy solą
Krok 1 - Dorsz na szybko w folii pieczony foto
2
i pieprzem, a następnie nakładamy kilka plastrów schłodzonego masła.
Krok 2 - Dorsz na szybko w folii pieczony foto
3
Rybę zawijamy w folię,
Krok 3 - Dorsz na szybko w folii pieczony foto
4
pieczemy około 30 minut w temperaturze 170-180 stopni. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. z cytryną i kiszoną kapustą.
Krok 4 - Dorsz na szybko w folii pieczony foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 03.08.2012 17:03
uwielbiam dorsza
Adamorek 10.06.2012 17:25
smaczny
pacpaw 17.01.2012 19:43
szybka akcja i jest rybka :o)
Mati13 15.01.2012 19:57
uwielbiam dorsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak