Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paparot - zupa szpinakowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

liście szpinaku 1/2 kg
masło 5 dag
ząbek czosnku 1
mąka kukurydziana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz
gałka muszkatołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Paparot - zupa szpinakowa

Szpinak gotujemy, odsączamy i siekamy. Masło rozpuszczamy w rondlu, dodajemy łyżkę mąki i dobrze mieszamy, żeby nie było grudek. Dodajemy szpinak, posiekany czosnek i przyprawy. Zalewamy 1,5 litra wody i zagotowujemy. Po paru minutach gotowania dodajemy mąkę kukurydzianą i gotujemy 30 min, często mieszając. Gotową zupę przecieramy przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak