Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchewka zapiekana z wędzoną polędwicą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 80 dag
mleko 1/2 l
ser żółty 7.5 dag
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
sos sojowy 1 łyżka
polędwica 2 wędzona

Przepis i sposób przygotowania na: Marchewka zapiekana z wędzoną polędwicą

Obrane marchewki gotujemy do miękkości i rozdrabniamy na puree. Dodajemy gorące mleko, wędlinę obraną z tłuszczu i pokrojoną w kawałeczki, połowę tartego sera, kminek, sos sojowy i pieprz. Dokładnie mieszamy, przekładamy do wysmarowanego cienko masłem naczynia do zapiekania i posypujemy resztą sera. Zapiekamy 5 minut w nagrzanym (250 st.C) piekarniku. W czasie zapiekania piekarnik powinien grzać tylko od góry.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak