Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żółto- zielone kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 2 duże
mąka pszenna 2 czubate łyżki
koperek 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 czubata łyżeczka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Żółto- zielone kopytka

Kroki postępowania

1
Ziemniaki obieramy ze skóry, dokładnie myjemy i gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po przestudzeniu mielimy lub jeszcze gorące przeciskamy przez praskę, dodajemy mąkę pszenną.
Krok 1 - Żółto- zielone kopytka foto
2
Koperek dokładnie płuczemy, osuszamy z nadmiaru wody i drobno siekamy, dodajemy do ziemniaków. Wyrabiamy gładkie ciasto,
Krok 2 - Żółto- zielone kopytka foto
3
formujemy cienkie wałeczki i ostrym nożem kroimy kopytka.
Krok 3 - Żółto- zielone kopytka foto
4
Wodę zagotowujemy, dodajemy curry oraz sól i wrzucamy pokrojone kopytka. Gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Krok 4 - Żółto- zielone kopytka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

16.01.2014 10:44
pięknie nieudane kopytka,wyglądające jak zwykła breja no i aż 5kolejnych identycznych zdjęć trzeba było dodać,wszystko dla paru punktów. Proponuję przeczytać regulamin ale ze zrozumieniem!
pacpaw 01.12.2012 21:52
praktycznie jeden nowy składnik a tyle zmienia
IZABELA29 20.09.2012 09:52
apetycznie
pacpaw 15.01.2012 17:40
niezłe są takie kopytka :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak