Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane makrelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makrela wędzona 30 dag
jajko 8
cebula 1
ketchup 1 łyżki
majonez 1 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane makrelą

Rybe dokładnie obieramy, tak aby w mięsie nie pozostały żadne ości. Obrane mięso bardzo dokładnie siekamy. Obraną cebulę kroimy w jak najmniejszą kostke. Jajka gotujemy na twardo, po obraniu przekrawamy je na połówki, żóltka siekamy a białka zostawiamy. Do posiekanej makreli dodajemy żółtka oraz cebulę, następnie dodajemy ketchup i majonez oraz przyprawy do smaku - dokładnie mieszamy. Farsz nakładamy do białek - dekorujemy ketchupem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zbysio 15.04.2012 21:58
łał

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak