Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chłodnik z botwinką na kefirze

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kefir 0.5 litra
botwinka
koperek
rzodkiewki 5
jajko 2
ogórki świeże 2
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Chłodnik z botwinką na kefirze

Botwnikę dokładnie myjemy a następnie kroimy w 2 centymetrowe kawałeczki. Umyte rzodkiewki kroimy w plasterki. Ogórka obieramy i kroimy go w kostkę. Koperek drobno siekamy i dodajemy 3 szczypty do kefiru. Do kefiru dodajemy wszystkie pokrojone warzywa, doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy i wstawiamy do lodówki. W tym czasie gotujemy na twardo jajka. Schłodzony chłodnik rozlewamy do 2 talerzy, następnioe delikatnie układamy ugotowany i pokrojone na 4 częsci jajka. Dekorujemy całość koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 01.01.2013 18:29
pyszny
angelika14 24.06.2012 10:32
dano nie jadłam chłodniku, pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak