Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki w warzywach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polendwiczka wieprzowa
kalarepa
marchewka 1/2 szt
groszek 25 dag
śmietana 18 proc
sól, pieprz
posiekany koperek
gałka muszkatołowa, masło
mąka 1 łyżeczka
bulion warzywny 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki w warzywach

Polędwiczkę kroimy w plastry, obsmażamy na maśle. Kalarepę obieramy i kroimy w kostkę, gotujemy na półtwardo. Marchewki obieramy i kroimy w talarki. Blanszujemy z groszkiem. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy make, robimy zasmażkę. Wlewamy bulion, gotujemy. Dodajemy śmietanę oraz mięso, doprawiamy i dusimy do miękkości. Dodajemy warzywa i jeszcze chwile dusimy. Posypujemy koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 07.04.2011 14:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak