Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z karkówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
Czosnek suszony Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 4 listki
karkówka 1,5 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z karkówki

karkówkę umyć, posolić, natrzeć pieprzem i czosnkiem, obłożyć liściem laurowym i pozostawić w chłodnym miejscu na noc. W następnym dniu owinąć w folie aluminiową i włożyć na blachę do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 1,5 godzinki w 180C. Po czym wyjąc, poczekać aż się ostudzić i kroić na plasterki. Można podawać na gorąco, jak i na chleb w postaci kanapek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak