Sposób przygotowania

Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Piersi pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, posypać papryką słodką w proszku, dość mocno posypać przyprawą gyros, wlać trzy łyżki oliwy z oliwek, wszystko dokładnie wymieszać. Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Ser należy odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Ciasto francuskie pokroić w paski długości ok.25cm, takie paseczki posmarować ketchupem, dokładnie go rozprowadzić po cieście. Następnie ułożyć łyżeczkę usmażonego kurczaka, następnie kilka kostek sera, Ciasto należy zwijać, aby uzyskać ślimaczka. Tak przygotowane ślimaczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok. 12 minut. Słona przekąska nadaje się do zjedzenia zarówno na zimno jak i na ciepło.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorian

    apetycznie wygladaja
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    extra
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    roboking

    Bardzo ładnie wyglądają.
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszne slimaczki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    dla mnie pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !