Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słone ślimaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 250 gram
pierś z kurczaka duża 1 sztuk
feta 200 gram
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
papryka mielona 1 łyżeczka
przyprawa gyros 1 łyżeczka
ketchup 50 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Słone ślimaczki

Piersi z kurczaka należy dokładnie umyć pod bieżącą wodą, następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Piersi pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, posypać papryką słodką w proszku, dość mocno posypać przyprawą gyros, wlać trzy łyżki oliwy z oliwek, wszystko dokładnie wymieszać. Mięso usmażyć na rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Ser należy odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę. Ciasto francuskie pokroić w paski długości ok.25cm, takie paseczki posmarować ketchupem, dokładnie go rozprowadzić po cieście. Następnie ułożyć łyżeczkę usmażonego kurczaka, następnie kilka kostek sera, Ciasto należy zwijać, aby uzyskać ślimaczka. Tak przygotowane ślimaczki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni przez ok. 12 minut. Słona przekąska nadaje się do zjedzenia zarówno na zimno jak i na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 03.04.2012 13:30
dla mnie pycha
kate.500 17.03.2012 07:35
pyszne slimaczki
roboking 09.03.2012 16:03
Bardzo ładnie wyglądają.
olkaaa 17.02.2012 07:35
extra
Dorian 22.01.2012 19:33
apetycznie wygladaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak