Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bażant nadziewamy pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 g
boczek 15 plastrów
masło 50 g
rozmaryn do smaku
majeranek do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
słodka papryka do smaku
czosnek 2 ząbki
bulion warzywny 1 szklanka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
cebula 1 sztuka
por 1 sztuka
marchew 1 sztuka
wino czerwone 100 ml

Przepis i sposób przygotowania na: bażant nadziewamy pieczarkami

bażanta myjemy, nacieramy ziołami, zgniecionym czosnkiem i przyprawami,
pozostawiamy na 2 godziny.
pieczarki drobno szatkujemy, dodajemy bułkę tartą, sól, i masło, nadziewamy nimi bażanta,
bażanta obkładamy cienkimi plastrami boczku, obwiązujemy nicią, układamy w naczyniu żaroodpornym, zalewamy bulionem i winem, dodajemy cebulę, pora i marchew. przykrywamy naczynie.
pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

V_kuchareczka 11.06.2012 19:53
ciekawy przepis
marcinek 12.02.2012 07:18
Super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak