Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

burger po polski

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulki do hamburgerow 4 sztuli
kotlety do hamburgerów 4 sztuki
cebula 1 sztuka
ser żółty 4 plastry
ser wędzony 4 plastry
ogórki kiszone 2 sztuki
musztarda 4 łyżeczki
ketchup 4 łyżeczki
sos czosnkowy 4 łyżeczki
cebula 4 prażona

Przepis i sposób przygotowania na: burger po polski

bułki broimy na pół, jedną połówkę smarujemy ketchupem i układamy plaster sera wędzonego, drugą musztardą, układamy plaster sera plaster sera i kotleta, zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 15 minut
po wyjęciu z piekarnika, na każdym kotlecie układamy po kilka plasterków ogórka kiszonego, cebuli, polewamy sosem czosnkowym, posypujemy cebulą prażoną, przykrywamy połówką bułki z serem wędzonym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 10.06.2012 14:54
super
marcinek 25.01.2012 14:18
Super
Monika111 15.01.2012 14:14
Fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak