Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzyby po cygańsku

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 szt
ocet 10 % 0,5 szklanki
olej 0,5 szklanki
sól 1 łyżka
pieprz 10 ziaren
ziele angielskie 10 ziaren
przecier pomidorowy 0,5 słoiczka
grzyby 1,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby po cygańsku

Grzyby umyć,obrać,pokroić w ćwiartki i podgotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.Cebule pokroić w plastry,obgotować w oddzielnym naczyniu i odcedzić.Składniki marynaty zagotować;szklanka wody, ocet,olej,sól,pieprz ,ziele,przecier,dodać grzyby i cebulę,wszystko gotować 15 minut.Rozłożyć do słoików i pasteryzować 30 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 29.12.2013 18:50
ciekawy pomysł
Ada-Gaba 11.07.2013 07:04
fajny przepis
Bernadeta1 17.05.2013 00:51
pyszne takie marynowane grzyby
Iwusia 18.01.2013 22:59
fajny przepis
Ewelina38 27.12.2012 20:15
super propozycja
Izabela/bella81 27.12.2012 08:11
wypróbuję
Norgiusz 15.08.2012 05:42
super
Gosia20 04.05.2012 12:10
też mam taki przepis...pycha :)
Dorota59 22.03.2012 21:19
podoba mi się ten przepis
Robert10 09.03.2012 19:11
bardzo fajne
mirosława4 18.01.2012 17:27
smaczne
Wafelek2601 17.01.2012 00:24
pyszne
RenataZ-et 15.01.2012 17:34
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak