Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka 1,5 szklanki
jajko 4 szt
gałki muszkatołowej 1 szczypta
śliwki 1 kg
cukier 3 łyżki
laska wanili 1/2
orzechów włoskich posiekanych 4 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle

Ziemniaki zemleć w maszynce po czym wbić jajka, dodać gałkę, sól oraz mąkę.
Całość dokładnie wyrobić.
Z powstałego ciasta uformować gruby wałek, który pokroić na plastry.
Następnie ze śliwek wyjąć pestki, a w powstałe otwory włożyć porcje orzechów wymieszanych z posiekaną wanilią i cukrem.
Każdą śliwkę owinąć spłaszczonym ciastek, dokładnie zlepić.
Gotowe knedle ugotować w osolonym wrzątku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 23.10.2012 09:27
Smaczne
Motorek 17.09.2012 11:18
Super
Anio?eczek 12.06.2012 12:36
pycha!
Jolanta14 23.02.2012 22:05
pyszne:)
Łukasz15 15.01.2012 15:56
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak