Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek po irlandzku

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
czosnek 5 ząbków
jajko
natka pietruszki 4 gałązki
masło 8 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat 20 dag
sok z cytryny
sól
pieprz
musztarda 2 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2
galaretka jabłkowa 2 łyżki
cebula biała
szczypiorek

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek po irlandzku

Mięso nacinamy w taki sposób aby powstał duży płat , posiekać cebulę , czosnek i zioła . Cebulę i 3 ząbki czosnku zeszklij na maśle 5 łyżek i wymieszaj z bułką tartą ziołami i jajkiem powstały farsz doprawiamy do smaku. Galaretkę ucieramy z 2 ząbkami czosnku , sokiem z cytryny i musztardą . 2\\3 posmaruj mięso , na tym rozsmaruj farsz i mięso zroluj potem zwiąż i ułóż na kratce brytfanki i wstaw do piekarnika na 3 godziny 170 st. Po godzinie pieczenia dodaj pokrojoną białą cebulę i listki laurowe , po kolejnych 30 i 60 minutach podlej pieczeń szklanką wody a na koniec posmaruj pozostałą pastą i dopiecz .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MagdaXXX 24.06.2012 18:15
super!!!!
babcia
babcia 15.04.2012 20:18
rewelacja
babcia
babcia 15.04.2012 20:18
rewelacja
babcia
babcia 15.04.2012 20:18
rewelacja
anja3107 19.01.2012 11:06
ekstra
jolita 17.01.2012 20:37
mniam
zuzanna_z 17.01.2012 13:03
smaczne
Margo1 17.01.2012 07:06
polecam
Kasiax18 16.01.2012 17:10
pomysłowe
Katarzyna/kate1980 15.01.2012 21:09
ciekawy przepis
aginaa 15.01.2012 19:07
mmm pyszny boczuś
jolita 15.01.2012 16:36
mnaim

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak