Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowana kapusta

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet winny 1 szklanka
woda 1 szklanka
cukier 1\\2 łyżeczki
kapusta biała 1 mała
buraki 3
seler naciowy 2 łodygi
natka pietruszki
sól
papryka mielona

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowana kapusta

Zagotuj szklankę octu z szklanką wody , cukru , kapustę poszatkować , pokrój w słupki buraki, w paski seler i posiekać natkę pietruszki . Warzywa wymieszaj i układaj warstwami , przesypując , solą , papryką mieloną i ziarenkami pieprzu . Zalewamy ostudzoną octem , przykrywamy i odstawiamy na 3 dni , potem kapustę włóż do słoików , zamknij i ustaw w chłodzie , powinno wyjść 3 słoiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiaw 18.01.2012 20:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak