Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smazone pierogi z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
jajko 5 szt
koncentrat pomidorowy
pęczek koperku
Ciasto:
mąka pszenna 20 dag
masło roślinne 5 dag
twróg chudy 25 dag
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Smazone pierogi z koperkiem

Farsz: cztery jajka gotujemy na twarda, studzimy, obieramy i siekamy. Koperek myjemy, odsączamy i drobno siekamy. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę, Składniki rozcieramy, dodajemy koncentrat, surowe jajko, sól i pieprz. Mieszamy. Mąkę i masło siekamy. Dodajemy zmielony twaróg, szczyptę soli i zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Wykrawamy krążki. Porcje farszu nakładamy na krążki ciasta, starannie zlepiamy brzegi. Smażymy w mocno rozgrzanym, głębokim oleju z obu stron na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 12.12.2010 09:52
rewelacja
iwona332 21.09.2010 16:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak